Thursday, March 18, 2010

Köögiviljalasanje

Tegin eile ühe maitsva lasanje, mille idee pärineb GoodFoodist. Olen ennegi seda rooga analoogsete köögiviljadega teinud, aga seekord röstisin need pannil praadimise/wokkimise asemel ahjus. Tulemuseks palju parem köögiviljade maitse ning hapukoor ja juust annavad omakorda mõnusa kreemisuse. Järgmisel korral lisan kindlasti ka ürte (basiilikut või tüümiani nt) Hästi lihtne ja kiire valmistada pealekauba.
Nagu lubasin, siin ka retsept.

Köögiviljalasanje

(kogus u neljale)

1 suvikõrvits (võib ka baklazaaniga)
1 (punane) paprika
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
1 suur purk terveid konservtomateid
või 7-8 tomatit ja 350 ml tomatikastet
mõni spl õli
lasanjeplaate (olenevalt vormi suurusest; mul läks 9tk)
5-6 spl paksu hapukoort
riivjuustu/parmesani
soola, pipart
Lõigu köögiviljad vabalt tükkideks (ei teinud väga väikeseks, v.a küüslauk). (Konservtomatid lõikasin ka väikesteks tükkideks ja lisasin hiljem, st ahju ei pannud.) Sega kausis lõigutud köögiviljad õliga segamini ja rösti ahjus u pool tundi 180-190 kraadi juures.
Lihtsam on kui kasutad selliseid lasanjeplaate, mis ei vaja eelnevat keetmist.
Pane vormi natuke tomatikastet, siis plaadid; kiht köögivilja; tomatikastet, soola, pipart jne. Viimasele lasanjeplaadikihile pane hapukoor ja riivjuust. Küpseta sama temperatuuri juures veel u 20-25 min.

(unustasin jälle pildi enne teha kui suurem osa oli juba otsas ja seega pole jäädvustus väga super. aga eks see ole märk, et maitsev oli ;)

No comments:

Post a Comment