Tuesday, December 21, 2010

Karamelliseeritud banaani- šokolaadikeeks

Väga hea retsept. Banaani maitse tuleb eriti hästi esile jahtunult ning selle eelnev töötlemine ongi selle keeksi saladus.

150 gr pehmet võid (Valio oma on kõige parem)

110 gr suhkrut

3 muna

160 gr jahu

1 tl küpsetuspulbrit

soola

vaniljet

2 küpset banaani

killuke võid

fariinisuhkrut (3 spl)

100 gr tumedat šokolaadi




Koori banaanid ja lõika nt seibideks. Sulata pannil tükk võid, lisa fariinisuhkur ja banaanid. Kuumuta, kuni banaanid pehmenevad. Lase jahtuda.
Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad, vahusta. Lisa hoolikalt läbi segatud kuivainesegu ning hakitud šokolaad (ebakorrapärased tükid). Lisa banaanisegu, sega.

Küpseta keeksivormis 180 kraadi juures nii 45 min.
Naudi tassi tee kõrvale :)



2 comments:

  1. Nii võtsin siis selle retsepti oma laupäeva hommikusse. Väga lihtne retsept ja tulemus on ülimaitsev. Ja oi, kui mõnus lõhn on toas.
    Järgmine kord teen ka kaneelivõid siia kõrvale.
    Tänud retsepti eest!

    ReplyDelete
  2. Siljakene, ma olen seda keeksi juba lugematud korrad teinud. Paluks uut väljakutset! :D
    Mitte, et see keeks ei maitseks...vastupidi...see retsept on ka sõprade/töökaaslaste kodudesse triivinud, aga on aeg oma võimed uute hõrgutistega proovile panna (o;

    ReplyDelete