Thursday, November 12, 2009

Sushi

Juba pikemat aega käisid neelud sushi järele. Õnneks leidsin suurema vaevata kõik vajalikud komponendid supermarketist ja Hiina poest.
Natuke läks aega kreemjuustu leidmisega, kuna siinsest tohutust juustuletist ei leidnud ma Philadelphia toorjuustu ning alternatiivi oli natuke keeruline kohe leida. Valisin topsikus naerva lehma ehk La Vache qui Rit juustu, mis tuligi välja, on nagu meie sulatatud juust ja sobis sushisse imehästi.
Sushi tegemiseks läheb vaja palju kannatust, (tühja kõhuga seda teha ei soovita:) hästi head tervat nuga, (köögiviljade lõikamiseks ja muidugi suupäraste tükkide lõikamiseks) head sojakastet (Kikkomani oma on tõesti hea) ja muidugi tänulikku publikut, kes seda vaevarikast toimingut hindab.
Tavalistele makidele eelistan nüüd California roll'i, mis on siis põhimõtteliselt täpselt sama, ainult riis on väljapoole ja nori maitse ei ole nii tugev.
Esimest korda tegin ka nigiri sushit, ehk siis (kalaga kaetud) riisipalli, mis on ülilihtne. Lihtsalt tugevalt peab riisipalli kokku pigistama ja siis natuke näputööd, et anda ilus (hiire:) kuju peopesas. Lihtsam on seda teha, pannes peopessa tükikese köögikilet, siis ei kleepu kõik käte külge.
Minu lemmikuks on salatilehe, krevettide ja
kreemjuustuga California rull. Seesamiseemneid ka peale muidugi :)
Järgmisena tahan teha Chirashi sushit, ehk siis ilma rullimise vaevata, kõik komponendid ilusasti kihiti laotuna ja omletiga sushit. Mmm!

4 comments:

  1. Tõesti mmmmmm..... Ja kõik mereannid on saadaval värsketena ja hoopis maitsvamatena kui Eestis, onju.

    ReplyDelete
  2. Thanks ,Silja , sushis were sooooo good ! :)

    ReplyDelete
  3. jaa, kõik vajalik on olemas; värske ja odavam kui Eestis :)

    ReplyDelete
  4. Kas Julie ja Julia tuleb tuttav ette:)? Parntsusmaa, köögivõlud ja koguaeg uued retseptid. Igaljuhul super-armas blogi. Tervita Guidot ja jõudu jaksu Prantsusmaa avastamisel!
    Liina

    ReplyDelete