Thursday, April 8, 2010

Kolmas nädal

Täna hommikul sõitsin autoga Lille lähedal asuvasse linna Lomme'i, Ikeasse. Ma polegi siin veel ise üksi autoga seigelnud, sest pole vajadust olnud. Seega natuke ärev oli (ja auto dokumente mul ka polnud :)
Gui esimene nädal käis autoga tööle, aga siis kui oli üks hommik poolteist tundi ummikus, vahetas auto metroo vastu. Lisaks kirub ta siinseid autojuhte, kes suht suvaliselt liiklevad. Eks ta on jah, et siin reeglitest hullult kinni ei peeta: nt punase tulega minnakse kambakesi lihtsalt üle tee ja autojuhid ei suvatse tihti suunatuld pööramisel ja peatumisel näidata. Ja rea vahetamisel nagunii. Nii et natuke bordel de merde :)

Täna hommikul oli aga liiklus suht ok ja Ikeast sain diivanilaua. Tahtsime seda juba teisipäeval ära osta, aga õhtuks olid need otsa saanud. Nüüd on meil siis olemas madrats ja diivanilaud.

Kuna varsti läheb sisustamiseks, siis olen palju selleteemalisi mõtteid mõelnud ja poode kamminud, et näha mis-kus-hinnaga ja kvaliteediga leida võib. Siinkandis on päris palju poode, mida ma pole enne kuskil näinud. Eks valik on lõpuks kõikjal enam-vähem sama, ainult hinnatase võib päris palju erineda.
Jälle kerkib esile see tohutute valikute probleem. Et mida siis lõpuks võtta? Ei tahaks lihtsalt suvalt asju osta ja pärast avastada, et nad kokku üldse ei sobi või ei meeldi. Pigem teen põhjalikuma eeltöö, et olla hiljem rahul.

Alguses mõtlesin ise mõne mööblitüki meisterdada, aga kiired rehkendused näitasid, et see ei tasu lihtsalt rahaliselt ära; eks omategemise rõõm maksab ka midagi, aga nagunii saab seinu värvida ja väikesemaid asju teha, nii et see jääb teiseks korraks.

Pärastlõunal jalutasin Citadelle'i pargis. Ilm oli kevadiselt mõnus soe ja päikeseline. Kuna siin on jälle lastel vaheaeg, siis oli rahvast ka päris palju. Kes jooksis, jalutas, mängis palli, sõitis rattaga, õngitses... Temperatuur võis nii 15-18 kraadi vahel olla, aga samas väga soe ei olnud, sest kohati puhus jälle seesama jahedavõitu tuul, mis kohe jakihõlmad koomale sundis ja salli tagasi kaela.

Sain mõned päris head pildid ka, õitsvatest puudest. Mõnulen uut kaamerat, mis hoolimata "seebikarbi" suurusest teeb täitsa hea kvaliteediga fotosid. Plaanin paremad pildid suurelt välja printida ja seinale panna.

Üllatusega avastasin, et sealsamas asub ka loomaaed, mis muide on tasuta. Kuna rahvast oli palju, siis kiikasin parki üle aia. Kõige rohkem fänne tundus olevat ahvipärdikutel, kes lõbusalt mööda köisi turnivad ja niisama ahvusi teevad.

Pargis jalutades nägin ka pardipoegi, keda oli tervelt kümme. Nii nupsikud on need pisikesed piilud. Ema oli nad suht hästi ära peitnud, teisele poole kraavikallast.

Tegin väikese tiiru jälle vanalinnas. Rahvast oli ka seal ning järjest enam on kuulda-näha turiste. Eks linna asukoht ole selleks igati soodne ka. Ikkagi Euroopa risttee nagu nad ise end reklaamivad.

Leidsin juhuslikult (jälgides isukalt jäätist limpsivaid kodanikke) minu lemmikmaiuse kohviku ka; ma kokku ei lugenud, mitut erinevat sorti neil valikus oli, aga see nimekiri oli pikk. Valisin lõpuks Rochers'i maitse ning ei pidanud pettuma. Sinna lähen veel kohe kindlasti tagasi ;)

Reede õhtul sõidame Toursi, et oma kola ära tuua. Õnneks seda väga palju ei ole ning mis ära ei mahu, saavad Gui vanemad paari nädala pärast järgi tuua.
Laupäeva pärastlõunal on korteriomanikuga kohtumine, et siis hoiame pöialt, et seekord kõik laabuks ja me lõpuks kolitud saaksime.

Head nädalalõppu!

No comments:

Post a Comment