Friday, May 7, 2010

Mai esimene nädal

Koledad ja külmad sügisilmad jätkuvad. Päeval jäävad soojakraadid 10 ja 15 vahele, hommikul 3-5; taevas on tihti halli karva ja nagu ikka on kohal Monsieur Tuul. Kolmapäeval sadas lõunas (jah, Lõuna- Prantsusmaal) lausa päris arvestatav lumekiht maha; lisaks hull tuul ja torm. Ei taha ilmamees me soove kuulda võtta ja suvesooja saata.

Teisipäeval läksin Guiga hommikul koos Villeneuve’i, kuna jälle oli koju kraami vaja.

Sain lõpuks rõdule linoleumi; eelmistel kordadel oli see täpselt otsa saanud. Kassas oli väike üllatus, sest hind oli 4 korda suurem kui arvasin; asja uurides nägin hinnasildilt, et m ehk meetri tähise kohal on piiiisike 2, ehk siis hind ruutmeetri kohta. No aga mis enam ikka teha. Teinekord võtan luubi kaasa.

Kodus möllasingi rõduga. Lõikasin linoleumi parajaks; sellega oli päris palju jamamist. Tegin jälle oma käed, mis vahepeal ära jõudnud paraneda, katki. No ei ole harjumust kindaid kätte panna. Kuigi vist peaks; oleks tervislikum.

Kui põrand valmis, hakkasin võrele pilliroost matti ette panema. Kuna elame esimesel korrusel, pole olemine kuigi privaatne. Õhukesi kardinaid ka päev otsa ees ei taha hoida, sest siis oleks toad liiga hämarad. Maja ees kasvavatel puudel on nüüd suured lehed, ehk ongi nii nagu ma ennustasin, valgusega pole väga kiita.

Jändasin oma kattega, kui rõdu alla ilmus meie majahoidja. Ütles, et see mida ma teen on reeglite vastane. Ma siis seletasin, et aga naabritel ju on täpselt sama asi rõdul ees; neil on suur terrass kohe meist paremal, maja küljel, ja kogu võre on pillirooga ümbritsetud. Lisaks teistel naabritel ka. Härra majahoidja aga ajas ikka vastu, et ta neil palus ka kenasti seda madalamaks võtta ja et kuigi ta saab aru privaatsusest jne, pole maja haldajafirma selliste isetegevustega nõus. Lubasin siis seepeale ka oma matti lühemaks võtta. See ei läinud muidugi ka nii libedalt kui arvasin, sest vastav varustus puudus. Lõpuks sain ikka oma multifunktsionaalsete kääridega 3 meetrit pilliroogu lühemaks hakitud. Tulemuseks kõverad lemmikkäärid ja paha tuju.

Õhtul vaatasin siis täpsemalt naabrite rõdusid ja kõigi kate on sama kõrge kui meie oma alguses.Ghrrr! Tegelikult ma tahan, et keegi haldajafirmast tuleks mölisema, sest siis saaksin lõpuks otsekontakti nendega, kes pole meie probleemi ikka veel lahendanud. Nimelt on meil köögis, vannitoas ja wc-s sundventilatsioon või õhutus, mis töötab nonstop ja seda me ise reguleerida ei saa. Vannitoas see enam miskipärast ei tööta, hoopis õhkab külma õhku ja köögis teeb vägagi häirivat undavat häält, mis käib närvidele eriti enne magamaminekut. Lisaks tekitab see nö vaakumi, ehk väljast, õhutuskastidest, välisukse alt ja elektrikapist tuhiseb sisse külm õhk. Viimane on eriti häiriv, kuna tõmbab õhu ma-ei-tea-kust, suitsuruumist vms, sest haiseb sigareti järele.

Olen juba majahoidjat ammu teavitanud ja tema andnud edasi mure haldajafirmale; teistel 3-4 korteril pidi ka sarnane mure olema. Siiani muidugi keegi ühendust pole võtnud, nii et tore.

Kolmapäeval lõpetasin ära kardinaprojekti, ehk paigutasin kardinapuud mõlemas toas ümber. Proovisin köögi seina panna Ikeast ostetud metallreelingut, kuhu igast asju riputada, aga kuna sein on betoonist, polnud see üldse lihtne. Kuna puurimine üldse ei edenenud, sain aru, et tugevamat puuri otsa on vaja. Ehituspoest selle saingi; lisaks leidsin duššikinnituse seinale. Olen seda pikemat aega igatsenud, et saaks mugavalt pead pesta. Paigaldus läks seekord probleemideta (kipssein, jee:) ja õhtul mõnulesin täiega.

Neljapäeval käisin Ikeas; vahetasin mõned asjad ümber ja nagu ikka, vedasin pessa veel vajaminevat kraami. Kodus sai jälle puuritud-kruvitud. Köök on peaaegu valmis, vaid mõned väikesed parandused veel jäävad.

Indi näugus õhtupoole miskipärast närviliselt; süüa-juua oli, mängida ei tahtnud, käis igal pool (kohta) otsivalt ringi. Rääkisin temaga ja üritasin lõbustada, aga lõpuks viskas mul üle ja panin ta natukeseks vetsu kinni. See õnneks aitas. Nagu lapsega jända: ainult kempsu kinni panemisega olukorda sel puhul ei lahenda (vist) :D

Sain postiga teate, et juba esmaspäeval on mul tööhõiveametis kohtumine. Nädala alguses registreerisin end töötuna, sest lõpuks on meil aadress ja töötutõendiga saab mitmel pool soodustust. Kuna meil kodus netti veel ikka pole, siis on mu tööotsingud komplitseeritud. Loodan, et kohtumine tuleb asjalik ja saan head nõu ja ideid.


Netiga oleme ka ootel. Käisime seal firmas jälle, aga ütlesid et nemad ei saa midagi teha, et me oleme järjekorras ja ei ole muud teha kui oodata.


Nädala lõpus on päris mitmeid huvitavaid üritusi toimumas, et tõotab tulla aktiivne nädalavahetus. Tahaks midagi head süüa teha, sest meil saab laupäeval üks kuu uues kodus juba oldud.


Head nädalalõppu teilegi!

No comments:

Post a Comment