Tuesday, May 25, 2010

nädala ülevaade

Eelmisel nädalal sai kinos kokku 3 korda käidud. Reede õhtul vaatasime filmi „Tema silmades“ vms, ma pole kindel, et see ka eestikeelne tõlge on. Tegemist Argentiina filmiga, mis sai parima välismaise filmi Oscari ka. Oli küll hea film; huvitavad kaadrid ja sisu.

Pühapäeva õhtul veetsime 2 tundi ja 20 minutit „Robin Hood’i“ vaadates. Mulje..bof.. ehk ei midagi erilist. Palju võitlust ja gladiaatorlik Russel Crowe. Ei mingit üllatust ega suuremat muljet. Aga no vähemalt ära nähtud see Cannes’i festivali avafilm.

Laupäeva hommikul tegime väikese poetuuri külmkapi täitmiseks ja ostsime teleka. Kuigi ma väga telekafänn pole ja oleks pigem ilma, aga uudiste ja dvd’e vaatamiseks on see ikkagi kasulik asjandus. Muidugi pole see neti-teleka-telefoni box veel ikka meieni postiga jõudnud. Lubati hiljemalt kolmapäevaks, 19. maiks. Tehnik on juba kaks korda oma tulekut edasi lükanud. Ma jätan jällegi oma kommentaarid lisamata; kui netiga häda ei oleks, siis oleks vist juba naljakas see meie neti-ootamise jura.

Nädala lõpus läksid ilmad veelgi soojemaks, lausa suviseks võib öelda. Sai kleidid ja topid riiuli tagumisest otsast välja otsitud ja paljaste varvastega ringi patseeritud. Pärastlõunal oli isegi palav. Mmmõnus!

Juba hommikul sai rõdul istuda ja ärgata; korteris oli jahedam kui väljas, nii et aknad-uksed olid pärani.

Ostsime väikese elektrigrilli ja esmaspäeva õhtul sai esimene grill tehtud: (öko)lõhe ja köögiviljavardad. Polnudki väga paha see elektriline variant; eks muidugi seda suitsu-grilli maitset pole, aga samas pole ka tuld ja kärsahaisu. Ja ega siin pole vist lubatudki lahtise tulega rõdul grillida.


Mu rõdupõllundus naudib ka sooja ja päikest. Tomat kasvas paari päevaga pea 10 cm ja till on ka lõpuks üles tulnud. Nädala keskel panin kressiseemned mulda; tulid tõesti kiiresti üles ja juba 3. päeva pärast võis neid ampsata; mõnusa, natuke kibeda maiguga; hea võileivale või salatile panna.

Kassimuru või õigemini nisuidud on ka vägevaks puhmaks kasvanud. Indi käib päevas mitu korda seda näksimas. Nüüd kui väljas jalutamas käime, siis ta enam ei tahagi seda õue-heina; eks kodus on parem kraam :)

Esmaspäeval pesime ta puhtaks; kuigi lõikasime tal küüned enne ära, saime ikkagi kriimustada, sest suht paanika tekkis vannis. Hullult karva tuli ära ja pärast tunniajast lakkumist oli meil ilus puhas kiisumiisu. Soft and Shiny nagu šampoonipudelil kirjas :)

Pühapäeval pidime sõitma rannikule, liivaluiteid kaema ja paari linna ka, mis teele jäävad. Teedel olid aga hullud ummikud, sest peale meie oli randaminejaid veel teisigi, tunniga läbisime 25km... Kuna me ei viitsinud oma närve ja aega rohkem kulutada, siis keerasime hoopis Belgia poole. Käisime sellises linnas nagu Ipres, jalutasime seal ringi, sõime väga head jäätist, pidasime linnamüüril piknikku. Tagasitulles sõitsime jälle läbi Mont Noire’st, kus Prantsuse tooted Belgia hindadega.


Eelmisel nädalal leidsin linna raamatukogu üles. Registreerisin end Lille'i elanikuna tasuta kasutajaks. Saan laenutada tasuta kuni 3. nädalaks ühe DVD,CDd ja raamatuid piiranguta. Tagastada võib mistahes teise linnaosa raamatukogusse ja tellida ka neist vajalikke dokumente või raamatuid vms. Tädi, kes süsteemi tutvustas, oli hästi uhke selle ühe, et nii arenenud värk neil :)

Kohapeal on võimalik ka kasutada arvutit nädalas 2 h, wifi piiramata. Proovisin selle järgi ka ja kahjuks pole võimalik sellega ligipääseda ei mailidele ega Facebookile ja ühendus on vääääga aeglaneee, nii et ikka tuleb sammud mäkki seada.

Koduste tuulte kohapealt on nii palju arengut, et omanik saatis meile mingi asjapulga numbri ja too pidi meiega lähipäevil ühendust võtma, et tulla asja kaema. Eile, st esmaspäeval, oli siin püha, nii et ehk nädala lõpupoole on midagi kuulda.


No comments:

Post a Comment