Wednesday, June 16, 2010

Eksperdid

Natuke uudiseid ka. Täna siis lõpuks, poolteist kuud hiljem, tuldi meie probleemi konstateerima. Ma vist juba mainisin, et Gui saatis omanikule laupäeval nats tõsisema kirja, et me läheme siit ära ja eile oligi talle lausa kaks kõnet; üks omanikult ja teine maja haldajafirmalt. Õppetund: kui tahad, et midagi liiguks, kasuta kurjemat tooni. "Minu Pariis" raamatus mainis Urmas ka, et pariislased vinguvad kogu aeg ja teevad igast asjast skandaali, sest ainult nii saavad nad mis tahavad. Tuleb seda külge rohkem arendada ja mitte olla kena ja kannatlik ja leebe. Rhrrrr!

Tulid siis firma esindaja, noor kutt, vanem mees (mingi tehnik) ja majahoidja. Konstateeriti, et jah see müra, mis köögiventilatsioon teeb, pole normaalne ja lisaks ei ole seal tõmmet. Ehk peaks vuhisema nagu vannitoas ja wc-s.
Ma siis seletasin, et meil on niigi häda, sest juba see praegune tõmme on nii tugev, et tekitab toas väga häiriva õhu liikumise ja imeb õhku sisse igalt poolt mujalt (elektripistikud, radiaatori tagant, elektrikapist (koos fantastiliste suitsuhaisuga)).
Kutt ütles, et see on täiesti normaalne, et korteris on õhu ringlus. Vaidlesin siis vastu, et no ega ikka pole küll, kui mul on toas külm selle tuule pärast ja et kas teistes korterites on samamoodi? Siis muidugi ajas ta mingit muud teemat ja ignoreeris mu küsimust.
Selle elektrikapist tuleva aroomi peale ütles ta ka, et see ei ole normaalne, et mingi koht on kuskilt jäänud ilmselt blokeerimata.
Ja et see, et õhk sisse vuhiseb igast august on termilise isolatsiooni probleem ja EHK augustis-septembris saab see korda, sest on vaja, et tuleksid eksperdid jne.
Ma tõesti ei saa aru, kuidas need "spetsialistid" ei mõista, et tänu sellele hullule ventilatsioonile need probleemid ongi? et see süsteem, et 24h imetakse korterist õhku välja pole normaalne?Muidugi peab olema ruumis õhu liikumine jne, aga mitte kogu aeg ja nii, et see häirib.

Ühesõnaga, sain kinnituse, et midagi siin niipea (kui üldse) ei muutu ja mõtlen hirmuga, mis siis veel saab, kui se köögivent ka täiel võimsusel tööle pannakse.
Nii et jõudu ja edu meile uue korteri leidmiseks.

No comments:

Post a Comment