Friday, March 5, 2010

Kevadrullid magushapu kastmega

Tegin neid rulle juba mitu aega tagasi, kui mul hull Hiinaka-isu oli; tulid tõesti maitsvad, kerged ja soovitan kindlasti järgi proovida. Kiirsöögi Hiinakate kevadrullidele teevad täiega ära ;)

(kogusest saab u neljale)
13-14 riisilehte (nt Stockist leiad)
1 suur porgand
jupp porrulauku
küüslauku (1-2 vastavalt maitsele)
jupp ingverit (ka vastavalt maitsele; ise panin u poole väiksema sõrme jagu)
1 paprika
4-5 šampinjoni
hiina kapsast (3-4 lehte)
seesamiseemneid
60 gr riisinuudleid (hästi peenikesi)
natuke sojakastet, õli praadimiseks
Koori, riivi ingver ja küüslauk. Haki peenelt (lihtsam rulli keerata) ka teised köögiviljad. Kuumuta wokis õli (nt päevalille või muu kõrget temperatuuri taluv õli) ja woki kõik köögiviljad kergelt läbi. Tegin seda jaokaupa, et osa kõrbema ei läheks ja liiga pehmeks ei küpseks. Seesamiseemned woki ka läbi. Riisinuudlid valmista pakil oleva õpetuse järgi (mõneks minutiks kuuma vette) ning haki pärast kääridega väikesteks tükkideks. Lõpus sega kõik wokis kokku, lisa sojakastet ja soovi korral ka magusat tšillikastet.
Lihalembelised võivad muidugi lisada ka kana vms.

Pane riisilehed (3-4 korraga) leigesse vette ja oota kuni muutuvad pehmeks. Tõsta riisilehele täidist (u 2-3 spl) mitte päris keskele, pigem natuke ääre poole ja tõsta kõigepealt riisilehe lühem osa üle täidise, siis küljed ja lõpuks rulli lõpuni.
Küpsetada võib kas fritüüris, wokis või siis tervislikum variant ahjus, õliga ülepritsitult. 200-220 kraadi juures kuni kuldsed ja krõbedad. Serveeri koheselt magushapu kastmega.

Magushapu tšillikaste

100 gr pruuni suhkrut (fariini nt)
soola
100 ml vett
60 ml riisiäädikat/ siidriäädikat
tšillipastat või peenelt hakitud tšillikaunu
riivitud küüslauku (vastavalt maitsele)
riivitud ingverijupp
Lahusta suhkur, sool vees. Lisa vürtsid ja kuumuta väikesel tulel, et kaste pakseneks. Soovi korral lisada (külma veega segatud) maisi/kartulijahu paksema kastme saamiseks.
Võib teha suurema koguse ja säilitada külmas.

No comments:

Post a Comment