Saturday, March 20, 2010

Laupäev

Tegin silmad täna hommikul juba enne 7t lahti. Seda suuresti tänu Indile, kes kõvasti kurrus. Lisaks nurrumisele harrastab ta juba kiisupojast saati kurrumist. Väga jutukas kass. No ega mul tegelt midagi selle vastu ole, et ta mu uneaja lõpetab; kui uni otsas, mis siis ikka enam voodis vedeleda.
Väljas oli jälle mõnusalt soe, juba hommikul olid soojakraadid üle kümne roninud. Jätsin seekord kõnnitiiru tegemata, sest asjad vajasid kokkupanemist ja lisaks veel muud plaanid.

Pakkimisest tegin endale eelnevalt peas jälle suurema probleemi kui see tegelikult oli; paari tunniga sai suurem kola kokku pandud. Eks ole lihtsam ka kui pole seda neetud kaalulimiiti.

Lõunaks kokkasime meie; äramineku puhul või nii. Menüüs oli grillitud kitsejuustusai Kreeka pähklitega salatil; pearoaks lõhe porru-koorekastmes metsiku riisi, porgandite ja fenkoliga ning magustoiduks vaarika tiramisu. Hindeks anti 19/20st. No et oleks ikka natuke veel edasi püüelda :)
Mõtlesin, et söön ka seekord lõhet, aga endalegi üllatuseks piirdusin vaid paari ampsuga. Rohkem lihtsalt ei tahtnud. Täiesti imelik olen ikka.
Kahjuks tegin pilti ainult esimesest käigust, seega jagan retsepte ehk kunagi edaspidi.

Pärastlõuna möödus ka kokates. Kuna mul oli järel veel igast toiduaineid, mida kaasa ei tahtnud vedada, siis otsustasin olla praktiline ja need ära kasutada. Küpsetasin Ikeast ostetud jahusegust jõhvikaleiva, millele lisasin veel seemneid (kahjuks jõhvikad midagi maitsele juurde ei anna). Siis läksid ahju martsipani-õuna muffinid ning lõpetuseks köögiviljaquiche brokoli, porgandi ja kartuliga. Homme on söögi koha pealt hooleta.
Väga mõnus on see köögis omaette nokitsemine. Tegin akna ka pärani lahti, sest nii soe oli. Väljas sadas terve pärastlõuna; õhtupoole läks aga kohati selgeks ning isegi päikest nägime.

Siis jõudsin veel basseinis käia. Kaardil viimased 2 korda veel kasutamata. Kuna jõudsin tund enne sulgemist, oli seal suht vähe rahvast. Sain esimest korda üksi rajal laiutada. Kahju ainult, et isegi pärast pesemist on hull kloorihais juures. Millal küll leiutatakse mingi uus tervislikum viis (basseini)vee steriliseerimiseks?

Käisime veel naabrimammile ka head-aega ütlemas. Tegime kiirelt, st sisse ei läinud ja vabandasime end pakkimisega välja. Muidu võiks seal vabalt õhtupooliku veeta.

Gui sai õnneks mu arvuti ka töökorda. Ma juba tükk aega mõtlen format c teha, sest no NII kohutavalt aeglaseks on arvuti läinud. Täna hommikult viskas lambist ekraani siniseks ja mingid tekstid ette ja tegi restardi. Ja nii 2 korda järjest. Mu eelmine crash oli nii, et ostsin dvd-d ja mõtlesin et homme kirjutan kõik plaatidele ning üllatus-üllatus, hommikul enam arvuti vunki järgi ei võtnud. Õnneks on olemas Henk, kes päästis kõik mu varanduse. Vist aitas kõvaketta sügavkülma panek..
Ühesõnaga Gui võttis juhtimise üle ja tõmbas kõik oma välisele kõvakettale ja tegi formati. Nüüd on mul nagu uus arvuti, täiesti uskumatult kiire. Eriti veel tema vanust silmas pidades (jõuludel sai 6 aastat ja aku kestab veel üle tunni) Merci encore mon chéri :)

Lõpetasin veel oma kraami pakkimise ja sõin Indiga kohupiima. Ta on täiesti hull ühe mahekohupiima järgi; eks loomad teavad mis on hea ;) Tõmbab oma käpaga mu kätt enda juurde ja siis lakub nii kiiresti, et pritsmeid lendab.

Tundub, et kõik on homseks valmis. Järgmine postitus tuleb juba Lille'st.
Au revoir!

No comments:

Post a Comment