Wednesday, March 31, 2010

Nädal 2

Nädala alguse plahvatuslikud uudised tuletasid meile kõigile jälle meelde kui palju haigeid inimesi meie ümber on. Kurb igatahes.

Esmaspäeval tegin hommikupoole väikese tiiru linnas. Käisin suurimas raamatupoes Le Furet Nord, mis asub Charles de Gaulle väljakul. Neli või isegi viis korrust, iga raamatusõltlase unistus :) Tsekkisin raamatuid kohalikust kandist, kokandusest ja sisekujundusest. Päris palju uusi ja huvitavaid ökovaldkonna raamatuid on ka ilmunud.

Sel nädalal algab üleriigiline Kestva Arengu nädal (1-7. aprill). Ka siin toimub palju huvitavat. Nt on reedel-laupäeval võimalik külastada tasuta mitmeid ökoloogilisi firmasid jne. Nt ooperimaja katusel peetavaid mesitarusid, ökomajasid, -koole jne. Tahaksin neist ka osa võtta, aga eks näis, kuidas seoses korteriga kujuneb.
Üldse kuuleb ökoteemadest järjest rohkem ja üks väike kohalik ajakiri, mis sel nädalal välja tuli (tasuta) pakub välja ja kirjutab päris paljudest konkreetsetest ja praktilistest ideedest, mis osad juba käiku läinud ja teised algusjärgus. Et üritatakse kaasata järjest rohkemaid inimesi ja tõesti "ära teha" ja mitte ainult sellest rääkida.

Eile sõitsin lähedalasuvasse linnakesse Roubaix'sse. Olime seal esimene kord veebruaris, kui Gui'l olid intervjuud. Asub 20 min metroosõidu kaugusel Lille südamest. Tegemist endise tööstuslinnaga, mis oli spetsialiseerunud tekstiilile. Tegelikult on siiani seal palju kangapoode ja sellega seonduvat.
Linn reklaamib end noorte (moe)disainerite keskusega ja kahe ostukeskusega, kus on nö vabrikuhinnad (outlet). Ehk siis poed, kust leiab eelmiste hooaegade tooteid soodsa hinnaga.

Üks neist, suurim, on l'Usine ehk vabrik ja selletaolisi on siinkandis veel (nagu pärast infovoldikult avastasin). Esindatud on nt Promod, Camaieu, Jules, Etam.. Mitte disainerbutiikide outlet, vaid tavalised (kiirmoe)ketid. Poed olid nagu ikka, suht korralikud ja puhtad ja ka kaup normaalne, mitte mingid katkised ja läbud tooted.

Promodis oligi väljas eelmise hooaja kaup, ehk siis mida ma kõike juba näinud olen. Hinna poolest ei olnud minu jaoks aga väga soodne, sest allahindlushooaja lõpus saime soodsamalt (-60-70%) ja seal oli ale nii 50% kanti. Muidugi olid need riided seal ka sellised, mis meilgi Tallinnas ei müünud (kas ei istunud hästi, olid mingi imeliku lõikega, värviga jne). Aga no kes otsib, see leiab.

Huvitavad olid kodutekstiilipoed, kus kallimate firmade vanade hooaegade tooted. Korralikust, väga heast materjalist (nt voodipesu, käterätikud) sama hinnaga, mis nt Ikeas. Et sinna pöördun veel tagasi, kui lõpuks oma kodu jaoks neid vaja on.
Üks käsitööšokolaadi firma vabrikupood oli seal ka, kus oli ka hea hinnaga šoksi. Õnneks sain kuidagi ostmata seekord sealt tulema :)

Mis eluasemesse puutub, siis oleme siiani teadmatuses. Esmaspäeva õhtul helistas Ann-Sophie ja teatas, et kinnisvarabüroo edastas meie paberid siiski kindlustusele ja nendelt tuleb vastus järgmine päev. Eile tuli jälle omakorda vastus õhtul, et tänaseks selgub, mis nad arvasid.

Eile õhtul helistas Gui sellele omanikule, kelle korterit laupäeval vaatamas käisime, variant B noh. Väike läbirääkimine, et ta hinda alla laseks, sest võrreldes nendega, mida oleme näinud, on natuke ülehinnatud. Mees oli jälle sõbralik ja jutukas, seletasid telefonis jupp aega. Aga ta ütles, et ta naine ei luba hinda alla lasta :D. Helistas paari minuti pärast tagasi ja ütles, et kas te ikka arvestasite sisse külmiku ja nõudepesumasina ka. No eks tal ka huvi korter lõpuks välja üürida ja eks ta nägi, et me oleme asjalikud.

Nii et täna peaks siis midagi selguma lõpuks. Oleme vähem entusiastlikud kui enne, sest need nõmedad jamad ja ootamine väsitab. Sel nädalavahetusel tahaks kolida, st tuua ülejäänud asjad Gui vanemate juurest ja esmaspäeval on siin vaba päev, lihavõtte puhul, ehk siis oleks ideaalne end sisse seada. Mitte ei tahaks seda pikka nädalavahetust lihtsalt niisama veeta. Pluss järjekordne nädal hotellis.. Tahaks normaalselt süüa teha ja kodustuda :)

Aga no kes kannatab, see kaua elab.

No comments:

Post a Comment